English
menu

Quality for Kids (Q4K)

Het "Quality for Kids" (verkort: Q4K) programma is ontstaan omdat Mark in zijn werk als docent steeds meer leerlingen met nieuwe, maar kwalitief slechte instrumenten op les zag komen. Instrumenten die door de leerlingen zelf moeilijk te onderhouden waren, en die daardoor regelmatig de muzikale ontwikkeling in de weg stonden. Daar moest iets aan gebeuren, en dat gebeurt nu!


Het Q4K programma betreft een initiatief om iedereen de kans te geven om op een betaalbaar instrument van goede kwaliteit te kunnen laten spelen. Vaak zijn dit instrumenten uit de tijd dat producten nog zo goed en degelijk mogelijk werden gemaakt in plaats van zo goedkoop en zo snel mogelijk. Het zijn instrumenten die bijvoorbeeld in 1975 een volledig maandsalaris kostten. Deze zijn toen gebruikt en vervolgens ergens op zolder beland. Uiteindelijk vinden ze hun weg naar ons atelier en hier worden ze of gereviseerd, of volledig gerestaureerd. Deze Q4K instrumenten zijn vergelijkbaar met een tweedehands mercedes of volvo die een volledige motorblok revisie heeft gehad. Ze klinken goed, zijn degelijk, er zijn altijd weer onderdelen voor te vinden en deze blijven het gewoon altijd doen. Wij zijn van mening dat we kansen laten liggen als we kwaliteit niet doorgeven aan de volgende generatie.

Deze king 1501 uit 1978 heeft net een nieuwe leadpipe gekregen en de beker is weer als nieuw. Dit instrument kan opnieuw gelakt worden.
Deze king 1501 uit 1978 heeft net een nieuwe leadpipe gekregen en de beker is weer als nieuw. Dit instrument kan opnieuw gelakt worden.

Heeft u interesse in een Q4K instrument wat niet te vinden is op de occasions pagina, dan is het goed om dit ons te laten weten. Ik kan ook mijn ogen open houden en mijn netwerk inschakelen om voor u op zoek te gaan naar een gewenst merk/model. Heeft u zelf een instrument wat u zou willen doneren, of aan ons te koop wilt aanbieden, dan horen wij het graag. U kunt een "donor trompet" in overleg ook  gebruiken als betaling voor werk of onderhoud aan een ander instrument. Indien u daar graag gebruik van maakt dan is het mogelijk om dit met ons te bespreken. Wilt u graag op de attentie-lijst geplaatst worden voor een Q4K instrument, of heeft u vragen of een voorstel neem dan gerust direct contact op met ons.


Waarom "Quality for Kids"?


  • Elke leerling verdient een goed instrument waarvan zeker is dat het gemaakt is in humane werkomstandigheden.
  • De instrumenten uit het Q4K programma zijn gemaakt en gerestaureerd om zo lang mogelijk mee te gaan. 
  • Q4K instrumenten zijn van een dergelijke kwaliteit en naamsbekendheid dat ze waardevast zijn, vooral als ze goed onderhouden worden. 
  • Eventuele reserve onderdelen zijn beschikbaar.
  • Een handgemaakt product heeft karakter. Dat is voelbaar en hoorbaar. Het speelt minder stijf en klinkt minder steriel.
  • Kwaliteit en echt vakmanschap van weleer wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie. 
  • Er zit één jaar garantie op de bewegende delen van een Q4K instrument (schades uitgesloten).
  • Mocht er ooit een reparatie nodig zijn dan gelden er bij ons gereduceerde tarieven voor Q4K instrumenten.

Waarom zou ik een Q4K instrument kopen als ik goedkoop ook een nieuwe kan kopen?

Voor een bedrag onder de €350 kunt u bij grote bedrijven zoals thomann ook een nieuw instrument kopen. De grote vraag is of dit een maatschappelijk / ethisch /opvoedkundig / practisch en op de lange termijn ook financiëel een verstandige keuze is. Dat moet iedereen voor zichzelf bepalen. Wij zouden in ieder geval niet aan het project begonnen zijn als wij zelf twijfels hadden aan het belang ervan. Daarnaast kunt u voor ongeveer €400-€450 ook een volledig nieuw gelakt Q4K instrument uit ons atelier kiezen. Mocht u nog wel twijfelen dan kan het ook verstandig zijn om een eventueel betrokken docent eens attent te maken op ons project en deze docent ook eens om een mening te vragen. Vragen aan ons zijn ook altijd welkom